Annonce

Réduire
Aucune annonce.

Album Janelle Monáe - Radio 1 - xxlxx

Réduire
X
 
  • Filtre
  • Heure
  • Afficher
Tout nettoyer
nouveaux messages

  • Album Janelle Monáe - Radio 1 - xxlxx

    ‘The age of pleasure’ van Janelle Monáe heeft zijn naam niet gestolen. Met haar nieuwste worp levert de Amerikaanse R&B-ster dé soundtrack voor een zomer vol plezier.



    Win de nieuwe Janelle Monáe album van de week


    ‘The age of pleasure’ van Janelle Monáe heeft zijn naam niet gestolen. Met haar nieuwste worp levert de Amerikaanse R&B-ster dé soundtrack voor een zomer vol plezier.
    Janelle Monáe - The age of pleasure
    Janelle Monáe voelt zich goed in haar vel en dat zullen we geweten hebben. De 37-jarige Afro-Amerikaanse creëert op haar nieuwe album een wereld waar ‘live in the moment’ en ‘be yourself’ in steen gebeiteld staan.

    “No I’m not the same”, steekt Monáe van wal op Float. Ze is klaar met de afrofuturistische, androïde persona die haar eerste drie albums domineerde. Op ‘The age of pleasure’ is ze gewoon zichzelf. En ze spoort iedereen aan om haar voorbeeld te volgen.

    “It’s hard to look at my resume, and not find a reason to toast”, rapt Monáe zelfbewust. Eigen lof stinkt, maar hier kunnen we moeilijk iets tegen inbrengen. Met haar indrukwekkende debuutplaat ‘The archandroid’ zette de singer-songwriter zichzelf op de kaart in 2010. In de jaren die volgden ontpopte ze zich – niet alleen met haar muziek, maar ook met haar opvallende looks – tot rolmodel voor al wie vrouw, zwart of queer is. Intussen timmerde ze ook aan een acteercarrière (onlangs nog schitterde ze in de Netflix-hit Knives Out 2). Reden genoeg dus om te toasten.

    Op ‘The age of pleasure’ voelt ze zich bevrijd van alle hokjes en wil ze gewoon dansen. De 14 nummers zijn dan ook één hedonistisch feest vol zwoele popnummers. Sluit je ogen en je waant je op een poolparty op de Caraïben. Nummers als Champagne shit en Black sugar beach geven je een instant dopamineshot. Lipstick lover is een sensuele viering van de vrouwenliefde. “I like lipstick on my neck / Hands around my waist, so you know what's coming next”, klinkt het. Een mooi voorbeeld van de ongeremdheid die het album typeert.

    Zoals steeds is de muziek een knappe collage van allerlei genres. Naast hip-hop en afrobeat passeren ook jazz en reggae de revue. Sfeermakers van dienst zijn Seun Kuti – de jongste telg van afrobeat-legende Fela Kuti – en Egypt 80. Met hun opzwepende blazers en dansbare beats voorzien zij het album van een gelukzalig sfeertje. Ook de Jamaïcaanse supersterren Grace Jones en Sister Nancy komen Monáe versterken op respectievelijk Ooh la la en The French 75.

    De nummers op ‘The age of pleasure’ vloeien feilloos in elkaar over en duren gemiddeld maar een dikke twee minuten. Het album voelt dan ook als een briesje op een hete zomerdag. Kort, maar o zo aangenaam.

    Beantwoord onderstaande vraag en maak kans om het album te winnen.​


    Vraag: Janelle Monáe zou naar Dour komen in de zomer, maar moest annuleren door agendaconflicten. De laatste keer dat ze in België optrad was op Rock Werchter. Wanneer was dat?

    Antwoord: 2019 https://www.humo.be/nieuws/janelle-monae-op-rock-werchter-2019-eat-your-heart-out-madonna-co~bc8adb2b/?referrer=https://www.google.com/

    dlp xxlxx


  • #2
    Expiré
    Etant passionnée de tennis, pourriez-vous participer pour moi aux concours pour remporter des tickets (surtout pour l'European Open d'Anvers SVP) ? Merci d'avance !

    Commentaire

    Unconfigured Ad Widget

    Réduire

    Google Adsense

    Réduire

    Unconfigured Ad Widget

    Réduire
    Chargement...
    X