Annonce

Réduire
Aucune annonce.

nieuwe album Paul Simon - Radio 1 - xxlxx

Réduire
X
 
  • Filtre
  • Heure
  • Afficher
Tout nettoyer
nouveaux messages

  • nieuwe album Paul Simon - Radio 1 - xxlxx

    Paul Simon behoeft geen introductie meer. Na een muziekcarrière van ongeveer 67 jaar timmert hij nog steeds aan nieuw werk. Met zijn vijftiende soloalbum steekt hij zeven Bijbelse psalmen in een akoestisch jasje.


    Win de nieuwe Paul Simon album van de week

    Paul Simon behoeft geen introductie meer. Na een muziekcarrière van ongeveer 67 jaar timmert hij nog steeds aan nieuw werk. Met zijn vijftiende soloalbum steekt hij zeven Bijbelse psalmen in een akoestisch jasje.
    Paul Simon - Seven psalms

    In de koude winternacht van 15 januari 2019 brachten profetische dromen Paul Simon een voorbode over zijn volgend album. Hij moest en zou een conceptplaat maken rond zeven Bijbelse psalmen. De boodschap hield de Amerikaanse legende zo sterk in zijn macht dat hij een muzikaal ritueel volgde waarin hij van drie uur 's nachts tot half zes ’s ochtends teksten schreef. Waar een mens allemaal zijn slaap voor laat.

    De nachtelijke inspiraties resulteerden uiteindelijk in een 33 minuten durende compositie van akoestische nummers die in elkaar overvloeien. Ze opent met The Lord, een nummer waarin Simon met zichzelf in gesprek gaat over zijn religieus geloof en God. Kan hij geloven in een almachtige hemelse figuur die in 2020 een virus op de wereld afstuurde en de zeespiegel laat stijgen? Kerkklokken en onheilspellende klanken vormen de intrede van zijn religieuze crisis, waarna zijn folkgitaar het stuur overneemt en de rest van het album beheerst.
    Zo ook in Forgiveness, waarin de singer-songwriter toegeeft dat hij worstelt met het befaamde christelijke thema. De terugkeer van de gitaar hoeft er echter geen saai boeltje van te maken. Zowel boeddhistische belletjes als regengeluiden en de baritonstemmen van het a capella ensemble VOCES8 zorgen voor afwisseling.

    Trompettist Wynton Marsalis, die al negen Grammy Awards op zijn palmares heeft staan, stond Simon bij in de productionele keuzes. Over samenwerkingen gesproken: voor In the sacred harp’ verliet Edie Brickell, Simons vrouw, even het huis om met haar echtgenoot te harmoniseren. De stemmen van man en vrouw verschijnen ook in slotnummer Wait, waarin ze ons uitgeleide doen met een gezegend ‘Amen’.

    Paul Simon raadt de luisteraar aan om zijn splinternieuwe creatie in één luisterbeurt te consumeren. Zo kunnen we ons in dezelfde dromerige staat begeven als die waar Simon zich in bevond op 15 januari. Wie niet genoeg kan krijgen van de plaat: opa Simon heeft nog een extra cadeautje in petto. Hij gaf Alex Gibney de opdracht om een documentaire te maken over de totstandkoming van 'Seven psalms'. Wanneer de film uitkomt is nog niet bekend.

    Beantwoord onderstaande vraag en maak kans om het album te winnen

    Vraag:

    Het is vijf jaar geleden dat Paul Simon nog een album uitbracht, het is ook vijf jaar geleden dat hij in België optrad. In welke zaal was dat? het Sportpaleis Antwerpen à confimer svp.
    https://www.sportpaleis.be/nl/event/...ak%20niet%2C%2 0het,80%2C%2090%20en%20100%20euro.

    ​dlp xxlxx

  • #2
    C'est confirmé, Sportpaleis Antwerpen, en effet, grand merci à Youka!

    https://www.concertarchives.org/venu...7810?year=2018
    Mega-Soldes! Jusqu'à 70% sur VEEPEE: 10€ offerts et gratuits sur votre première commande via mon invitation, ensuite vous pourrez inviter aussi ;) https://fr.veepee.be/gr/registration?mgmcode=19D9B2AD

    Profitez de mon invitation exclusive pour participer chaque jour gratuitement à ce tirage de 1000 £, vrai et vérifié,ouvert aussi aux belges.https://freecashlotto.com/?ref=phenixfirebird

    Ysense, Top site de sondages rémunérant vite et bien! Foncez! https://www.ysense.com/?rb=108397260

    Commentaire


    • #3
      expiré

      Commentaire

      Unconfigured Ad Widget

      Réduire

      Google Adsense

      Réduire

      Unconfigured Ad Widget

      Réduire
      Chargement...
      X